Brązowy ryż z prażonymi owocami z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Brązowy ryż z prażonymi owocami to znakomity pomysł na lekkie, letnie danie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 300 kcal.
SKŁADNIKI
- 40 g brązowego ryżu
- 1 nektarynka
- 1 plaster dojrzałego mango
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- opcjonalnie ½ łyżeczki miodu/syropu klonowego
- ½ łyżki cynamonu
- ziarna z ½ laski wanilii
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ryż ugotować w szklance wody ok. 30 - 40 min (do całkowitego wchłonięcia wody).
- Owoce pokroić w kostkę, dodać cynamon, wanilię i prażyć w garnku z odrobiną wody.
- Mus podawać z ryżem. Na koniec danie polać jogurtem naturalnym.