Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii: przepis na danie z grilla

szaszlyki.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Pyszne szaszłyki z łososia i cukinii.
łatwy
15 min
4

Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii są bardzo proste w przygotowaniu i delikatne w smaku. Sprawdź, jak je zrobić. Tym razem przygotuj na grillu coś innego niż tradycyjna kaszanka i karkówka!

 

SKŁADNIKI

  • Cukinia
  • Młode ziemniaki
  • Filet z łososia
  • Kolendra
  • Sok z cytryny
  • Oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ziemniaki dokładnie umyj, przełóż do garnka i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzone ziemniaki przekrój na mniejsze kawałki.
  • Cukinie umyj i pokrój na krążki o 2 cm grubości.
  • Filety z łososia dokładnie umyj, usuń skórę i ości. Osusz rybę ręcznikiem papierowym. Skrop sokiem z cytryny i przypraw kolendrą. Pokrój rybę w grubą kostkę.
  • Przygotuj patyki do szaszłyków i nadziewaj w kolejności: łosoś, cukinia, ziemniak.
  • Skrop całość oliwą z oliwek.
  • Grilluj szaszłyki około 2 minut z każdej strony.