Rybne ruloniki
2021-03-29
łatwy
35 min
4
Rybne ruloniki to niekonwencjonalny pomysł na wykorzystanie filetów z ryby, takich jak, np. morszczuk lub dorsz. Danie jest łatwe do przygotowania i dietetyczne, ale bardzo smaczne!
SKŁADNIKI
- 60 dag filetów z ryby morskiej (np. morszczuk, dorsz)
- pęczek świeżych ziół (natka pietruszki, koperek, szczypiorek)
- 2 łyżki soku z cytryny
- słodka mielona papryka
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny.
- Zioła posiekaj, posyp ryby z jednej strony, zwiń ruloniki (zioła mają być w środku).
- Zwiąż je nicią kuchenną albo zepnij drewnianymi wykałaczkami, posyp papryką.
- Ułóż na wkładce do gotowania na parze, gotuj 20 minut. Przypraw do smaku.
- Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.