Ryba w chrzanowej panierce: przepis na Wigilię i nie tylko
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Ryba w chrzanowej panierce to oryginalny pomysł nie tylko dla tych, którym znudził się smak tradycyjnej smażonej ryby. W ten sposób możesz przyrządzić dowolny gatunek ryby - efekt zawsze będzie doskonały. Ryby i chrzan to bowiem sprawdzony duet smakowy oparty na kontraście.
SKŁADNIKI
- 4 kawałki dowolnej ryby
- 2 łyżki chrzanu
- mąka i bułka tarta do panierowania
- 1 jajko
- oliwa do smażenia
- sól, pieprz,
- natka pietruszki do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę opłucz pod zimną wodą, odstaw na chwilę a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
- Każdą część posmaruj chrzanem a następnie obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
- Smaż ok.5-10 minut z każdej strony. Ozdób natką pietruszki.