Ryba w chrzanowej panierce: przepis na Wigilię i nie tylko

2021-03-29
materiały prasowe Bracia Urbanek
Ryba z chrzanem w panierce
Autor: thinkstockphotos.com Ryba w chrzanowej panierce ma niepowtarzalny ostrzejszy smak
łatwy
25 min
4

Ryba w chrzanowej panierce to oryginalny pomysł nie tylko dla tych, którym znudził się smak tradycyjnej smażonej ryby. W ten sposób możesz przyrządzić dowolny gatunek ryby - efekt zawsze będzie doskonały. Ryby i chrzan to bowiem sprawdzony duet smakowy oparty na kontraście.

SKŁADNIKI

  • 4 kawałki dowolnej ryby
  • 2 łyżki chrzanu
  • mąka i bułka tarta do panierowania
  • 1 jajko
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz,
  • natka pietruszki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę opłucz pod zimną wodą, odstaw na chwilę a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  • Każdą część posmaruj chrzanem a następnie obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  • Smaż ok.5-10 minut z każdej strony. Ozdób natką pietruszki.
materiały prasowe Bracia Urbanek