Ryba w chrzanowej panierce: przepis na Wigilię i nie tylko
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          25 min
      
      
        
          4
      
    Ryba w chrzanowej panierce to oryginalny pomysł nie tylko dla tych, którym znudził się smak tradycyjnej smażonej ryby. W ten sposób możesz przyrządzić dowolny gatunek ryby - efekt zawsze będzie doskonały. Ryby i chrzan to bowiem sprawdzony duet smakowy oparty na kontraście.
SKŁADNIKI
- 4 kawałki dowolnej ryby
 - 2 łyżki chrzanu
 - mąka i bułka tarta do panierowania
 - 1 jajko
 - oliwa do smażenia
 - sól, pieprz,
 - natka pietruszki do dekoracji
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę opłucz pod zimną wodą, odstaw na chwilę a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
 - Każdą część posmaruj chrzanem a następnie obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
 - Smaż ok.5-10 minut z każdej strony. Ozdób natką pietruszki.