Oszczędne kotleciki rybne - przepis na szarpane kotleciki rybne

Oszczędne kotleciki rybne - przepis na szarpane kotleciki rybne
Autor: Shutterstock Do przygotowania tych kotlecików możesz wykorzystać każdy rodzaj ryby
łatwy
25 min
4

Dieta wegetariańska

Szarpane kotleciki rybne to bardzo oszczędny pomysł na danie rybne. Ale to nie tylko danie mało kosztowne, ale też pyszne i niedrogie - wszystkie dodatki są tanie i łatwo dostępne.

SKŁADNIKI

  • 500 g filetów z ryby morskiej
  • jedno jajko
  • 100 mililitrów mleka
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 łyżki bułki tartej
  • cebula
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka koperku
  • 1 papryczka chilli
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę pokrój drobno a następnie posiekaj nożem.
  • Zmiksuj jajko z mąką i mlekiem, dodaj rybę.
  • Drobno posiekaj cebulę, papryczkę, koperek i szczypiorek. Dodaj do ciasta rybnego, dosyp bułkę tartą, posól, dodaj pieprz i dokładnie wymieszaj.
  • Łyżką wykładaj porcje ciasta rybnego na rozgrzany olej i lekko rozpłaszcz. Po kilku minutach przełóż na drugą stronę i smaż kolejnych kilka minut.
Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej