Zapomnij o kebabach z budki. Ten wiralowy sposób to prawdziwa rewolucja
Ten sposób na przygotowanie kebaba podbija cały internet. Uwielbiany fast food bez problemu przygotujesz w domu z zaledwie kilku składników. Wystarczy, że wypróbujesz ten wiralowy trik, który pokochały miliony. To danie nigdy nie smakowało lepiej!
Kebab jak z budki. Gotowy w kilka chwil
Nie od dziś wiadomo, że domowe wersje popularnych fast foodów nie tylko smakują lepiej, ale są również o wiele zdrowsze. Jeśli jednak chodzi o kebaba, wiele osób preferowało chodzić "do budki", by móc rozkoszować się uwielbianym, cienko ściętym mięsem. Teraz jednak mamy sposób, by rozkoszować się cieniutkimi kawałkami mięsa w domu.
Ten sposób na przygotowanie mięsa do kebaba szybko zyskuje popularność w internecie. Jest prosty w przygotowaniu i wychodzi za każdym razem. Łatwo go również dopasować do siebie - bez problemu możemy wybierać pomiędzy rodzajami mięsa, jak i przyprawami.
Tego przepisu trzeba spróbować. Nie zajmie dużo czasu
Sposób na rozsmarowanie mięsa na papierze do pieczenia, a następnie zawinięcie go w rulon jest naprawdę świetny. Dzięki temu mięso nie wysycha, a przy okazji możemy sprawić, że jest ono naprawdę cienkie - jak "w budce"!
Ten wiralowy sposób wypróbuj następnym razem kiedy będziesz mieć ochotę na kebaba. Prosty, smaczny i szybki w przygotowaniu. To danie zachwyci całą rodzinę, a nie zajmie nam więcej niż godzinę w przygotowaniu.
SKŁADNIKI
- Na mięso:
- 500 g mięsa mielonego
- 2 łyżki jogurtu
- 1 cebula
- 2 łyżeczki papryki wędzonej
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka kuminu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka oregano
- odrobina soku z cytryny
- Na kebaba:
- 4 tortille/lawasze
- ulubiony sos
- 1 pomidor
- 0,5 ogórka
- sałata
- ser tarty
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki na mięso wrzucamy do blendera.
- Dokładnie blendujemy masę, aż całkowicie wszystkie składniki się połączą.
- Część mięsa przekładamy na papier do pieczenia.
- Przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i rozwałkowujemy.
- Kiedy mięso będzie cienko rozłożone na całym kawałku papieru do pieczenia, zdejmujemy drugi arkusz.
- Papier do pieczenia z mięsem składamy w rulon.
- Powtarzamy z pozostałym mięsem.
- Rulony układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach około 20 minut.
- Tortillę/lawasza podgrzewamy.
- Smarujemy sosem, dodajemy pokrojone warzywa.
- Rozwijamy jeden z rulonów i nakładamy mięso na naszego kebaba.
- Posypujemy serem i dokładnie zwijamy.
- Podgrzewamy kilka chwil na patelni, szwem do dołu.