Wystarczy kilka składników i garnek. Wieprzowina po wietnamsku zachwyca każdego

Dieta bezglutenowa
Aromatyczna wieprzowina w słodko-słonej glazurze to idealny pomysł na ciekawy obiad. Ten przepis na wieprzowinę po wietnamsku sprawdzi się na każdy dzień tygodnia. Egzotyczny obiad, który zasmakuje każdemu jest na wyciągnięcie ręki. A wystarczy kilka składników.
Aromatyczna wieprzowina w kilka minut. Smaki, które zostają na długo
Aromatyczna, długogotowana wieprzowina po wietnamsku to wspaniały pomysł na ciekawy obiad. Mięso wychodzi niezwykle delikatne, miękkie i kruche, a to wszystko bez dużej ilości pracy. Wystarczy pozwolić się naszemu mięsu powoli gotować przez około 1,5 godziny.
Wieprzowina po wietnamsku wychodzi słodko słona. Wszystko za sprawą idealnego połączenia słodkiego, karmelizowanego cukru z aromatycznym dodatkami, które wspólnie tworzą niesamowicie aromatyczne danie. A wystarczy dosłownie kilka składników.
Jeśli preferujemy ostrzejsze smaki, możemy dodać do naszej wołowiny czerwoną papryczkę chili lub trochę płatków chili. Wówczas wyniesiemy nasze danie na całkowicie nowy poziom. Jest to niezwykle proste danie do przygotowania, które każdemu wpasuje się w gusta.
Najlepiej podawać ją z miską ryżu i świeżymi warzywami. To naprawdę ciekawy sposób na aromatyczne danie, które zasmakuje każdemu, a wcale nie trzeba poświęcić na nie dużo czasu. Wystarczy kilka składników i wrzucenie wszystkich do garnka z karmelizowanym cukrem.
SKŁADNIKI
- 100 g brązowego cukru
- 1 kg łopatki wieprzowej
- 1 szklanka wody
- 2 ząbki czosnku
- 2,5 cm startego imbiru
- 1 szalotka
- 1,5 łyżki sosu rybnego
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do dużego garnka wsypujemy cukier i wlewamy wodę.
- Zagotowujemy na średnim ogniu.
- W tym czasie kroimy wieprzowinę, szalotkę i czosnek.
- Kiedy cukier się rozpuści, dodajemy pozostałe składniki.
- Mieszamy i zmniejszamy ogień.
- Gotujemy około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas mieszając.
- Kiedy płyn odparuje, danie jest gotowe.