Wieprzowina z migdałami i z groszkiem
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          40 min
      
      
        
          4
      
    Wieprzowina z migdałami i groszkiem to efektowne, ale łatwe w przygotowaniu danie w azjatyckim stylu. Soczyste mięso, chrupkie dodatki i aksamitny sos świetnie komponują się z białym ryżem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 0,5 kg wieprzowiny
 - 2 szklanki groszku cukrowego
 - 1 szklanka prażonych migdałów
 - 1 łyżeczka curry
 - 2 szklanki jogurtu naturalnego
 - olej
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
 - Dodaj groszek i migdały i duś ok 1 min., po czym dodać jogurt i curry.
 - Wymieszać i gotować na małym ogniu kilka minut. Podawać z ryżem.