Wieprzowina z migdałami i z groszkiem
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Wieprzowina z migdałami i groszkiem to efektowne, ale łatwe w przygotowaniu danie w azjatyckim stylu. Soczyste mięso, chrupkie dodatki i aksamitny sos świetnie komponują się z białym ryżem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 0,5 kg wieprzowiny
- 2 szklanki groszku cukrowego
- 1 szklanka prażonych migdałów
- 1 łyżeczka curry
- 2 szklanki jogurtu naturalnego
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
- Dodaj groszek i migdały i duś ok 1 min., po czym dodać jogurt i curry.
- Wymieszać i gotować na małym ogniu kilka minut. Podawać z ryżem.