Wieprzowina z migdałami i z groszkiem

2021-03-29
Wieprzowina z migdałami i z groszkiem
Autor: Shutterstock
łatwy
40 min
4

Wieprzowina z migdałami i groszkiem to efektowne, ale łatwe w przygotowaniu danie w azjatyckim stylu. Soczyste mięso, chrupkie dodatki i aksamitny sos świetnie komponują się z białym ryżem.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg wieprzowiny
  • 2 szklanki groszku cukrowego
  • 1 szklanka prażonych migdałów
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • olej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
  • Dodaj groszek i migdały i duś ok 1 min., po czym dodać jogurt i curry.
  • Wymieszać i gotować na małym ogniu  kilka minut. Podawać z ryżem.