Tani obiad nie musi być nudny. Moja rodzina uwielbia to danie

Dieta bezglutenowa
Aromatycznie, tanio, prosto i szybko. To danie zachwyca szybkością przygotowania i niesamowitym smakiem. Jest to świetny sposób na szybki obiad dla całej rodziny, przy którym nie będziemy musieli się zbytnio napracować. To idealnie połączenie smaków, które zachwyci każdego.
Szybko, tanio i smacznie. Idealny posiłek dla całej rodziny
Kiełbasa z patelni z warzywami i syropem klonowym to świetny sposób na prosty posiłek dla całej rodziny, za który nie zapłacimy kroci. Jest to smaczne i sycące danie, które ma ciekawy charakter. Idealnie łączy w sobie różne smaki - co w dużej mirze zawdzięczamy syropowi klonowemu.
Co najlepsze, bez problemu możemy użyć do tego dania ziemniaków, które zostały nam na przykład po wczorajszym obiedzie. Całość przygotowujemy w jednej patelni, dzięki czemu smaki świetnie się ze sobą łączą i tworzą jedno spójne dania.
Jeśli chcemy możemy zamienić kiełbaski np. na indyka, dzięki czemu nasze danie będzie znacząco lżejsze. W tym daniu mamy naprawdę dużą swobodę jeśli chodzi o zamianki. Możemy też po prostu użyć na przykład kiełbasek drobiowych zamiast wieprzowych.
Świetnym pomysłem będzie również dodanie odrobiny ostrej papryki, by sprawić, że nasze danie będzie miało lekkiego kopa. Jeśli chcemy, by było ono jeszcze bardziej sycące możemy na wierzch położyć jajko sadzone albo całość posypać na koniec tartym serem.
SKŁADNIKI
- 400 g ulubionych kiełbasek
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula
- 2 papryki najlepiej w różnych kolorach
- 2 ząbki czosnku
- 5 średnich ziemniaków
- 60 ml syropu klonowego
- 1 łyżka musztardy dijon
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do posypania
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki obieramy i gotujemy.
- Kiedy ostygną, kroimy w kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy olej.
- Dodajemy pokrojone kiełbaski.
- Podsmażamy, aż będą rumiane
- Dodajemy pokrojona w piórka cebulę, posiekany czosnek i pokrojoną paprykę.
- Całość podsmażamy.
- Dodajemy ugotowane ziemniaki.
- Wlewamy syrop klonowy i musztardę.
- Całość doprawiamy i dokładnie mieszamy.
- Na koniec posypujemy całość posiekaną natką pietruszki.