Soczyste i pyszne burgery drobiowe ze szpinakiem i serem feta
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Jeśli do burgerów drobiowych dodacie mrożony szpinak i pokruszony ser feta gwarantujemy, że będą soczyste i pyszne. Dodatek delikatnych liści szpinaku i wyrazistego sera feta zmienia smak zwyczajnych burgerów w niebiańską ucztę.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 300 g mrożonego szpinaku, rozdrobnionego, rozmrożonego i dokładnie wyciśniętego
- 500 g mielonego mięsa drobiowego, z kurczaka lub indyka
- 120 g sera feta, drobno pokruszonego
- ¼ szklanki bułki tartej
- 1 średnia cebula, drobno posiekana
- 6 ząbków czosnku, posiekanych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka oregano
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rozmroź szpinak w kuchence mikrofalowej, pozwól mu ostygnąć, a następnie dokładnie wyciśnij CAŁY płyn.
- W dużej misce dodaj wszystkie składniki burgera i dokładnie wymieszaj. Uformuj niewielkie burgery.
- Smaż na rozgrzanym tłuszczu lub grilluj do zrumienienia.
- Te pyszne i soczyste burgery możesz podawać w małych bułkach lub samodzielnie na sałacie.