Skrzydełka z kurczaka w orzechowej panierce - chrupiące, pyszne i niedrogie danie
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Skrzydełka z kurczaka to produkt niedrogi, a odpowiednio przygotowane są bardzo smaczne. Dziś proponujemy wersję z panierką z orzeszków ziemnych. Takie skrzydełka są chrupiące i bardzo smaczne.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 12 skrzydełek
- 100 g orzechów ziemnych solonych
- 1 łyżka mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki wody
- sól i pieprz
- pieprz cayenne
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Orzeszki zmielić drobno w malakserze i wymieszać z mąką.
- Skrzydełka przyprawić solą, pieprzem i cayenne
- Jajko rozkłócić z odrobiną wody.
- Skrzydełka panierować w jajku, a następnie w mące z orzechami.
- Smażyć na bardzo gorącym oleju ok. 5 min z każdej strony.