Roladki z piersi kurczaka w oscypkowej panierce

Roladki z piersi kurczaka w oscypkowej panierce
Autor: thinkstockphotos.com Roladki z piersi kurczaka w oscypkowej panierce
łatwy
15 min
4

Sezon na dobre, owcze oscypki zaczyna się w maju a kończy we wrześniu. Wtedy warto je wykorzystywać kulinarnie, gdyż są naszym prawdziwym regionalnym skarbem.

SKŁADNIKI

  • 30 dag piersi z kurczaka
  • 1 oscypek
  • jajko
  • 10 łyżek tartej bułki
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso pokrój w plastry i delikatnie rozbij.
  • Oscypek zetrzyj na tarce. Płaty mięsa grubo posyp serem, zroluj.
  • Obtocz najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w bułce.
  • Smaż na złoto na gorącej oliwie. Podawaj z ziemniakami i surówką.