Roladki schabowe z kapustą pekińską i ananasem
2021-03-29
łatwy
45 min
4
Roladki schabowe z kapustą pekińską i ananasem to niekonwencjonalne danie obiadowe. Roladki ze schabu uduszone w aromatycznym słodko-kwaśnym sosie ananasowym są niezrównane w smaku. Soczyste, sosiste i po prostu pyszne roladki schabowe z ananasem polecają się waszemu podniebieniu.
SKŁADNIKI
- 6 kotletów schabowych
- 6 liści kapusty pekińskiej
- 1 cebula
- 1/2 puszki ananasa pokrojonego
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kotlety rozbić na cienkie plastry. Posolić i popieprzyć do smaku. Odstawić do lodówki na 30 minut.
- Kawałki ananasa odcedzić, pokroić drobno.
- Cebulę drobno posiekać. Blanszować we wrzątku przez 3 minuty.
- Liście kapusty przyciąć do wymiaru kotletów.
- Na każdym kotlecie ułożyć liść kapusty, następnie porcję cebuli i ananasa. Zrolować i spiąć wykałaczką.
- Kotlety zrumienić ze wszystkich stron, podlać zalewą z ananasa, dodać sok z cytryny, posolić i popieprzyć. Dusić około 30 minut.
- Podawać z ugotowanymi warzywami.