Przepyszne mielone kotleciki z farszem
2021-03-30
łatwy
30 min
4
Znudziły ci się tradycyjne mielone? Możesz łatwo podkręcić ich smak i wygląd, sprawić, że znowu staną się atrakcją obiadu. Zrób przepyszne mielone kotleciki z farszem - proste i smakowite.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 50 dag mięsa mielonegp
- 1 cebula
- 1 mała czerwona papryka
- 1 jajko
- 1 czerstwa kajzerka
- 1 szklanka bułki tartej
- olej
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kajzerkę zalej wodą, odstaw na 10 minut.
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, przez 5-7 minut podsmaż na nim drobno posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę.
- Do mięsa dodaj jajko i namoczoną bułkę (odciśniętą z nadmiaru wody), dodaj przyprawy i starannie wymieszaj.
- Porcje mięsa rozpłaszcz na dłoni, Na środku ułóż paprykę z cebulą, zlep formując kotlecik.
- Obtocz w bułce tartej i smaż na wolnym ogniu do zrumienienia.