Przepis na indyka faszerowanego kapustą

2021-03-29
Udka z indyka faszerowane czerwoną kapustą
Autor: Shutterstock Pieczony indyk z czerwoną kapustą to danie idealne na wykwintny rodzinny obiad.
średni
100 min
4

Pieczony indyk z kapustą to rarytas, który pięknie prezentuje się na stole. Poznaj przepis na uda indycze faszerowane czerwoną kapustą.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso wyluzować z kości, natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
  • Pokrojoną kapustę przesmażyć na gorącym oleju, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu ok. 20 minut.
  • Pod koniec dodać starte jabłka, wymieszać, przestudzić.
  • Podudzia nafaszerować kapustą, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do garnka, dodać masło i bulion.
  • Dusić pod przykryciem ok. 40 minut.