Pieczone skrzydełka kurczaka z suszonymi śliwkami - gotowe w pół godziny
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Na przekąskę, na obiad, na ciepłą kolację - pieczone skrzydełka kruczka z suszonymi śliwkami są odpowiednie na każdą porę. Smakują znakomicie, nie wymagają dużo czasu, ani szczególnych umiejętności, a smakują obłędnie.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 12 skrzydełek
- 12 plastrów chudego boczku
- 12 dużych suszonych śliwek
- przyprawa do kurczaka
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Skrzydełka oprószamy przyprawą do kurczaka, na każdym z nich kładziemy 2 połówki śliwki i owijamy ciasno boczkiem. Spinamy wykałaczką.
- Blaszkę smarujemy tłuszczem i układamy w niej kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. przez 20 min.