Oszczędne ragout z kiełbasy parówkowej, ziemniakiów i marchewki
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Kiedy nie ma czasu pojechać na zakupy, można przygotowywać smaczny obiad z tego, co akurat jest pod ręką: kilka ziemniaków, cebula, marchewka i kawałek wędliny wystarczą do przyrządzenia smacznego ragout.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1/2 kg ziemniaków
- 3 cebule
- 4 marchewki
- 2 pory
- 3 łyżki tłuszczu
- 1 l bulionu (może być z kostki)
- 250 g kiełbasy parówkowej
- liść laurowy i ziele angielskie
- sól i pieprz
- majeranek
- siekana natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki, marchew cebule i pory umyć, obrać, rozdrobnić i poddusić na tłuszczu. Następnie zalać bulionem, dodać liść laurowy oraz ziele i gotować 30 minut.
- Kiełbasę parówkową pokroić w plasterki i dodać do warzyw pod koniec gotowania, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.