Oszczędne ragout z kiełbasy parówkowej, ziemniakiów i marchewki

2021-03-29
Oszczędne ragout z kiełbasy parówkowej, ziemniaków i marchewki
Autor: Shutterstock Ragout z kiełbasy parówkowej, ziemniaków i marchewki to pomysł smaczny, ale oszczędny obiad.
łatwy
30 min
4

Kiedy nie ma czasu pojechać na zakupy, można przygotowywać smaczny obiad z tego, co akurat jest pod ręką: kilka ziemniaków, cebula, marchewka i kawałek wędliny wystarczą do przyrządzenia smacznego ragout.

Przepis opracowały i  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 3 cebule
  • 4 marchewki
  • 2 pory
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 1 l bulionu (może być z kostki)
  • 250 g kiełbasy parówkowej
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • sól i pieprz
  • majeranek
  • siekana natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ziemniaki, marchew cebule i pory umyć, obrać, rozdrobnić i poddusić na tłuszczu. Następnie zalać bulionem, dodać liść laurowy oraz ziele i gotować 30 minut.
  • Kiełbasę parówkową pokroić w plasterki i dodać do warzyw pod koniec gotowania, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.