Na myśl o tych skrzydełkach, aż ślinka cieknie. Są inspirowane nowoorleańskim stylem

Pikantne, pyszne i proste do przygotowania. Te skrzydełka w nowoorleańskim stylu to idealny sposób na ciekawy obiad, który będzie ciekawą odskocznią on rutyny. Już przez sam zapach będzie nam cieknąć ślinka. Przygotuj te przepyszne skrzydełka bez problemu.
Pełne smaku skrzydełka z kurczaka. Zasmakują całej rodzinie
Skrzydełka w nowoorleańskim stylu to wspaniały pomysł na ciekawe danie, które zachwyci całą rodzinę. Są proste w przygotowaniu i dają niezłego kopa. To pikantna alternatywa dla znanych i lubianych skrzydełek. Możemy je przygotować zarówno w piekarniku, jak i wrzucić je na grilla.
Aromatyczne kawałki kurczaka obtoczone w całej masie przypraw to wspaniały pomysł na ciekawy posiłek. Samo ich przygotowanie jest niezwykle proste. Wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie przyprawy, a następnie obtoczyć w nich skrzydełka. Później pozostaje tylko kwestia pieczenia, która nie powinna nikomu sprawić problemu.
Skrzydełka najlepiej podawać z sosami. Najlepiej sprawdzą się mniej ostre sosy jak na przykład czosnkowy, jogurtowy, tysiąca wysp czy remulada. Jednak jeśli chcemy możemy również przygotować sos chili dla dodatkowego "kopa".
Jeśli więc chcemy przygotować ciekawe skrzydełka, te inspirowane kuchnią Nowego Orleanu sprawdzą się perfekcyjnie. A ich przygotowanie nie powinno sprawić kłopotów.
SKŁADNIKI
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki cebuli w proszku
- 2 łyżeczki kminu
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1,5 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1 łyżeczka płatków chili
- 0,5 łyżeczki oregano
- 0,5 łyżeczki tymianku
- 600 g skrzydełek z kurczaka
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie przyprawy mieszamy z proszkiem do pieczenia w średniej misce.
- Skrzydełka wrzucamy do dużej miski.
- Dodajemy 3 łyżki mieszanki przypraw i dokładnie mieszamy.
- Przekładamy na kratkę do pieczenia.
- Każde skrzydełko dodatkowo posypujemy przyprawami.
- Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.
- Pieczemy skrzydełka, pamiętając o podstawieniu pod nie blachy w razie kapiącego tłuszczu, przez około 25 minut.