Mistrzowska karkówka teściowej - łatwy przepis
2022-04-30
łatwy
25 min
4
Mistrzowska karkówka teściowej jest bardzo łatwa do przygotowania, soczysta i pyszna. Nie napracujesz się, a efekt gwarantowany!
SKŁADNIKI
- 1,5 kg karczku
- Marynata:
- 2 jaja
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki domowej vegety
- 2 łyżki magi
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka majeranku
- 5 ząbków czosnku
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Karkówkę pokroić w plastry centymetrowej grubości. Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać. Każdy plaster mięsa posmarować marynatą.
- Zamarynowane mięso odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
- Następnego dnia kotlety z karkówki obsmażyć krótko z dwóch stron, układać w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku w 180 stopniach około pół godziny.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne