Kotlety cielęce w migdałowej panierce: przepis jak smażyć kotlety z cielęciny

2021-03-29
Kotlety cielęce w migdałowej panierce
Autor: Shutterstock Do kotletów cielęcych pasują lekkie sałatki i gotowane warzywa, takie jak fasolka szparagowa. 
łatwy
35 min
4

Nie wiesz, co zrobić z cielęciny? Spróbuj przepisu na kotlety cielęce w migdałowej panierce, podane z fasolką szparagową i sałatą z winegretem - to składniki, z których musi powstać pyszne i odżywcze danie.

SKŁADNIKI

  • 4 kotlety cielęce
  • sól
  • pieprz
  • paczka drobno siekanych migdałów
  • bułka tarta
  • olej do smażenia (najlepiej rzepakowy)
  • 4 cząstki cytryny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kotlety rozbij tłuczkiem do mięsa.
  • Wymieszaj bułkę tartą i migdały. Obtocz w panierce kotlety i usmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  • Kotlety podawaj z cząstkami cytryny, świeżą sałatą i gotowanymi warzywami.