Kotlety cielęce w migdałowej panierce: przepis jak smażyć kotlety z cielęciny
2021-03-29
łatwy
35 min
4
Nie wiesz, co zrobić z cielęciny? Spróbuj przepisu na kotlety cielęce w migdałowej panierce, podane z fasolką szparagową i sałatą z winegretem - to składniki, z których musi powstać pyszne i odżywcze danie.
SKŁADNIKI
- 4 kotlety cielęce
- sól
- pieprz
- paczka drobno siekanych migdałów
- bułka tarta
- olej do smażenia (najlepiej rzepakowy)
- 4 cząstki cytryny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kotlety rozbij tłuczkiem do mięsa.
- Wymieszaj bułkę tartą i migdały. Obtocz w panierce kotlety i usmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
- Kotlety podawaj z cząstkami cytryny, świeżą sałatą i gotowanymi warzywami.