Kotlet rybny ze szparagówką i ziemniakami z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Kotlet rybny z fasolą szparagową i ziemniakami to danie, którego porcja dostarcza ok. 280 kcal. Przepisy na smaczne i dobrze zbilansowane odżywczo potrawy przygotowała dla nas Poradnia Dietetyczna Dietosfera.
SKŁADNIKI
- 80 g filetu z dorsza
- ½ czerstwej bułki pszennej
- 50 ml mleka 2%
- 2 łyżki bułki tartej
- ¼ cebuli
- 1 garść zielonej fasolki szparagowej
- 3 młode ziemniaki
- 1 łyżka oliwy/oleju
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Rybę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać/ zetrzeć na tarce.
- Do kielicha blendera włożyć rybę, namoczoną bułkę, cebulę i ulubione przyprawy (sól/pieprz/gałka muszkatołowa/papryka słodka)
- Zmiksować całość na pastę. Uformować kotleta/y, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
- Ziemniaki i fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
- Ziemniaki można przystroić koperkiem