Kotelciki mielone z boczku z serem
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Kotleciki mielone z boczku są delikatne i soczyste. Dodatek sera sprawia, że się nie rozpadają i nabierają dodatkowego, serowego aromatu.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 300 g boczku
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- sól i pieprz
- mąka
- bułka tarta
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Boczek zmielić w maszynce do mięsa. Ser zetrzeć na tarce.
- Wymieszać zmielony boczek z serem i rozmąconym jajkiem, dodać mleko i przyprawy, dokładnie wymieszać.
- Masę odstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie uformować małe kotleciki. .
- Kotlety panierować w mace, jajku i w bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.