Kiełbasa z warzywami z patelni. Prosty przepis na obiad jednogarnkowy
Dieta bezglutenowa
Kiełbasa z warzywami z patelni to propozycja na pyszny, aromatyczny i sycący obiad dla całej rodziny. Danie składa się ze niedrogich i łatwo dostępnych produktów. Jest łatwe i szybkie do przyrządzenia. Świetnie sprawdzi się w chłodne jesienne dni. Doda energii i poprawi humor. Oto sprawdzony przepis na pyszny obiad, czyli kiełbasę z warzywami z patelni.
Przepis na kiełbasę z warzywami z patelni
- To prosty przepis na smaczny rodzinny obiad. Wystarczy postępować według niego krok po kroku, a danie uda się i będzie smakować wszystkim domownikom.
- Kiełbasę z warzywami z patelni robi się szybko. W sumie czas przygotowania nie powinien przekroczyć 40 minut.
- Lista składników obejmuje proste i niedrogie produkty. Są w mniejszych i większych sklepach przez cały rok.
- Do tego prostego dania można wykorzystać produkty, zwłaszcza warzywa, które zalegają w lodówce i brakuje pomysłów na ich wykorzystanie. Dzięki temu nic się nie zmarnuje. Powstanie za to doskonały posiłek w stylu zero waste.
- Kiełbasę z warzywami przyrządza się na jednej patelni. Pozwala to nie tylko zaoszczędzić czas, ale i zachować porządek w kuchni
Kiedy podawać kiełbasę z warzywami z patelni?
Przepis na to obłędne danie warto zapisać. Jest pyszne i aromatyczne, dlatego najlepiej smakuje na jesieni i w zimie. Doskonale zaspokoi głód na wiele godzin i rozgrzeje. Kiełbasa z warzywami z patelni pysznie smakuje na obiad. Warto przyrządzać ją, kiedy pogoda za oknem nie rozpieszcza. Pysznie smakuje następnego dnia po ogrzaniu. Porcje można zapakować do pojemników i zabrać ze sobą na wynos. Wystarczy odgrzać danie w mikrofalówce i zjeść na lunch w pracy.
SKŁADNIKI
- 400 g kiełbasy
- 400 ml fasoli w sosie pomidorowym
- 200 g krojonych pomidorów
- 100 ml bulionu
- 4 ziemniaki
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 4 grzyby leśne
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na mocno rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Przełożyć do miski.
- Na tej samej patelni smażyć pokrojoną w piórka cebulę, aż się zeszkli.
- Dodać obrane i pokrojone w plasterki ziemniaki, oczyszczone grzyby i pokrojone w kostkę obie papryki. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać.
- Dodać fasolę w sosie pomidorowym i smażyć kilka minut, często mieszając.
- Dodać podsmażoną kiełbasę i krojone pomidory. Wlać bulion warzywny i wymieszać. Dusić około 30 minut.
- Podawać na obiad z chrupiącą surówką.