Karkówka pieczona na kapuście pekińskiej

2021-03-29
Karkówka pieczona na kapuście pekińskiej
Autor: Shutterstock Karkówka pieczona na kapuście pekińskiej jest miękka i aromatyczna.
łatwy
80 min
4

Wyśmienita, soczysta i delikatna karkówka pieczona na kapuście pekińskiej to propozycja na rodzinny obiad. Znakomicie smakuje z ziemniakami z wody i lekką surówką z pomidorów i cebuli.

SKŁADNIKI

  • 5 plastrów karkówki
  • 1 czerwona papryka
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • garść fasolki szparagowej
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • pieprz i sól
  • ostra papryka w proszku
  • olej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Karkówkę rozbić i złożyć na pół. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem i wyłożyć plastrami karkówki.
  • Paprykę i fasolkę umyć, oczyścić i pokroić na kawałki, wyłożyć na mięso. Cebulę i czosnek obrać i posiekać, dołożyć do mięsa.
  • Danie przyprawić solą, pieprzem i papryką, podlać szklanką wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza.
  • Piec ok. 50 min., od czasu do czasu przekręcając mięso.
Redakcja
więcej