Karkówka pieczona na kapuście pekińskiej
2021-03-29

łatwy
80 min
4
Wyśmienita, soczysta i delikatna karkówka pieczona na kapuście pekińskiej to propozycja na rodzinny obiad. Znakomicie smakuje z ziemniakami z wody i lekką surówką z pomidorów i cebuli.
SKŁADNIKI
- 5 plastrów karkówki
- 1 czerwona papryka
- 4 liście kapusty pekińskiej
- garść fasolki szparagowej
- 2 cebule
- 5 ząbków czosnku
- pieprz i sól
- ostra papryka w proszku
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Karkówkę rozbić i złożyć na pół. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem i wyłożyć plastrami karkówki.
- Paprykę i fasolkę umyć, oczyścić i pokroić na kawałki, wyłożyć na mięso. Cebulę i czosnek obrać i posiekać, dołożyć do mięsa.
- Danie przyprawić solą, pieprzem i papryką, podlać szklanką wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza.
- Piec ok. 50 min., od czasu do czasu przekręcając mięso.