Indyk po azjatycku z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Indyk po azjatycku to smakowite danie z piersi indyczej kuszącej aromatami pasty curry i imbiru. Porcja tego dania, przygotowanego przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera, dostarcza 350 kcal.
SKŁADNIKI
- 100 g piersi z indyka
- 1 łyżka pasty curry
- 1 łyżeczka oliwy/oleju
- 30 ml mleczka kokosowego
- 1 mały kawałek imbiru
- ½ marchewki
- 1/3 cebuli
- 30 g suchego ryżu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pierś z indyka pokroić w kostkę i przyprawić pastą curry i ulubionymi przyprawami.
- Imbir zetrzeć na tarce. Marchew drobno pokroić.
- Cebulę posiekać i razem z marchewką zeszklić na rozgrzanym oleju.
- Dodać indyka. Smażyć całość na złocisty kolor.
- Następnie dolać mleczka kokosowego i starty imbir.
- Dusić wszystko na wolnym ogniu.
- Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.