Garnek z polędwiczką
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Garnek z polędwiczką to pyszne danie na szybko. Wieprzowa polędwiczka bardzo szybko się dusi i jest miękka i soczysta. Do tego pożywne warzywa, trochę przypraw i gotowe.
SKŁADNIKI
- 2 wieprzowe polędwiczki
- puszka białej fasolki
- 4 ziemniaki
- 2 cebule
- cukinia
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
- szczypta majeranku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso i ziemniaki pokroić w grubą kostkę.
- Mięso lekko podsmażyć. Wyjąć z rondelka i na ten sam tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę oraz cukinię.
- Do usmażonych warzyw dodać z powrotem mięso. Podlać wodą.
- Dodać ziemniaki.
- Gdy ziemniaki będą miękkie, dołożyć odsączoną z zalewy fasolkę. Doprawić do smaku i zagotować.
- Podawać z pajdą świeżego chleba.