Efektowne kotlety schabowe nadziewane jarmużem
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          45 min
      
      
        
          4
      
    Mięsko i surówka w jednym okraszone delikatnym serem. Kotlety schabowe nadziewane jarmużem i mozzarellą są smaczne, soczyste i łatwe do przygotowania. W sam raz na rodzinny obiad.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie jarmużu
 - 4 duże kotlety schabowe
 - 1 opakowanie mozzarelli w zalewie
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 cebula
 - 1 jajko
 - 0,5 szklanki płatków owsianych
 - 2 łyżki mąki
 - olej do smażenia
 - sól i pieprz
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso rozbić na cienkie plastry, przyprawić solą i pieprzem.
 - Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle, następnie dodać posiekany jarmuż.
 - Dusić 10 min, a pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posolić i popieprzyć.
 - Ser osączyć i pokroić w plastry. Jajko rozkłócić z odrobiną soli, mąkę wymieszać z płatkami.
 - Na każdy kotlet położyć trochę jarmużu i 2 plastry sera, zwinąć w roladkę, obtoczyć w jajku i p łatkach z mąką.
 - Włożyć na patelnie z dobrze rozgrzanym tłuszczem i zrumienić z każdej strony.
 - Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 10 min w temperaturze 200 st.C.