Były pracownik zdradził tajemnicę. Przygotuj w domu ten niesamowity przysmak

Były pracownik zdradził tajemnicę. Przygotuj w domu ten niesamowity przysmak
Autor: Shutterstock
łatwy
15 min
4

To danie cieszy się ogromną popularnością w amerykańskiej sieci fastfoodów Taco Bell. Jeden z byłych pracowników podzielił się sekretem tego przepysznego dania, więc teraz i my możemy przygotować je samodzielnie w domu. Szybko, prosto i przepysznie. Wypróbuj Crunchwrap Supreme.

Fast food bez wychodzenia z domu. Aromatyczne tortille z chrupiącym środkiem

Fast food w domu może być naprawdę obłędny. Ten przepis jest tego doskonałym przykładem. Choć w Polsce nie znajdziemy restauracji Taco Bell, to wciąż możemy spróbować dania z ich menu. Bez problemu przygotujesz w domu te aromatyczne i pełne smaku crunchwrapy.

Przepis na to wspaniałe danie zdradził były pracownik restauracji. Kiedy pierwszy raz spróbowałam zrobić je w domu, byłam zachwycona. Prosty i szybki sposób, który pokocha cała rodzina. Idealny fast food, jednak w tym przypadku wiemy dokładnie, co jemy.

Jeśli chodzi o sos serowy to bez problemu możemy kupić już gotowy, np. taki do nachosów. Nie zapłacimy więcej niż 9 złotych za opakowanie 200 gram. Jeśli jednak chcemy, bez problemu możemy przygotować go również samodzielnie w domu. W tym pomoże nam ten przepis.

Jeśli więc masz ochotę na chrupiący, serowy i przepyszny posiłek, przy którym za dużo się nie narobisz - ten przepis jest jak szyty na miarę. Wypróbuj ten aromatyczny sposób na przepyszne danie w zaledwie kilka minut. Rozsmakuj się w smakach, których w Polsce nie dostaniesz.

SKŁADNIKI

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżeczka proszku chili
  • 0,5 łyżeczki kminku
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 4 duże tortille
  • 4 małe tortille
  • 1 opakowanie nachosów
  • Śmietana
  • 200 g sera tartego
  • olej
  • sałata
  • 2 pomidory
  • sos serowy

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na patelnie wrzucamy mięso mielone.
  • Dodajemy wszystkie przyprawy i smażymy, aż będzie gotowa.
  • Przekładamy mięso na bok i wycieramy patelnie.
  • Na dużych tortillach układamy porcję mięsa.
  • Polewamy sosem serowym.
  • Układamy nachosy, dodajemy śmietanę, posiekaną sałatkę i pokrojonego pomidora.
  • Całość posypujemy serem.
  • Na to kładziemy małą tortillę i zaginamy brzegi dużej tortilli do środka, tak by stworzyć zakładki.
  • Podsmażamy na patelni, szwem do dołu.
Beszamel: Wołowina - dlaczego warto jeść wołowinę?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej