Przepis na panierowane tofu - świetną przekąskę z sera sojowego
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Panierowane tofu to rodzaj nuggetsów z sojowego sera. To smaczna, wysokobiałkowa przekąska dla tych, którzy nie jadają mięsa, choć mięsożercom również będzie smakowała.
SKŁADNIKI
- tofu
- 1 jajko
- oregano
- bazylia
- estragon
- pieprz
- 2-3 łyżki bulionu warzywnego
- bułka tarta
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajko rozmącić i dodać do niego przyprawy oraz bulion.
- Do drugiego naczynia wysypać tartą bułkę.
- Kawałki tofu najpierw moczyć w jajku, a następnie obsypywać bułką tartą.
- Panierowane tofu układać na patelni, na mocno rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron około 3 minuty.
- Podawać z surówką.