Pieczarki jak schabowe - przepis na panierowane pieczarki zamiast mięsa
2021-06-08

łatwy
20 min
2
Dieta wegetariańska
Pieczarki przyprawione i panierowane jak kotlety schabowe to ciekawa odmiana w codziennym menu. Smakują świetnie, można je podać jako przekąskę lub element drugiego dania. Świetnie smakują z ziemniaczanymi talarkami, frytkami i ziemniakami z wody. Do tego prosta sałatka z pomidorów i cebuli o obiad gotowy.
SKŁADNIKI
- 6 dużych pieczarek
- sól i pieprz
- 2 jajka
- bułka tarta
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki umyć, osuszyć i usunąć im ogonki. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
- Na patelni rozgrzać olej. Jajka rozkłócić. Pieczarki panierować w jajku i bułce.
- Opanierowane pieczarki smażyć z obu stron na rumiano.
- Podawać z talarkami ziemniaczanymi i sałatką z pomidorów i cebulki.
Pieczarki - właściwości i kalorie. Co zrobić z pieczarek?