Kotlety grzybowe

Kotlety grzybowe
Autor: Shutterstock Kotlety z grzybów zastąpia schabowego.
łatwy
45 min
4

Kotlety grzybowe to świetna alternatywa na obiad dla wszystkich smakoszy grzybów. Są łatwe do przygotowania i smakują znakomicie.

Przepis pochodzi z książki "Grzyby". ZOBACZ WIDEO i dowiedz się, dlaczego warto ja kupić!

SKŁADNIKI

  • 500 g leśnych grzybów (mogą być mrożone)  
  • 2 cebule  
  • 2 jajka
  • kilka łyżek bułki tartej  
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
  • masło do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Grzyby oczyścić i pokroić. Cebule posiekać w drobną kostkę i zeszklić. Następnie dodać grzyby i dusić na małym ogniu przez 20 minut.
  • Dodać zioła i przyprawy. Uduszone grzyby odcedzić, zmielić, doprawić do smaku.
  • Dodać roztrzepane jajka i wymieszać, formować małe kotleciki i panierować w bułce tartej.
  • Smażyć na rozgrzanym maśle na małym ogniu z obu stron na rumiano.