Do makaronu dodaj boczniaki, tofu i ziarna granatu. Ten wege obiad zachwyci każdego

Makaron z boczniakami i granatem
Autor: Shutterstock Makaron z boczniakami i granatem świetnie smakuje i świetnie wygląda.
łatwy
30 min
4

Dieta wegetariańska

To danie wygląda i smakuje fantastycznie. Jest zachwycające pod każdym względem i, mimo że bezmięsne, z pewnością będzie smakować każdemu, nawet zatwardziałym mięsożercom. Nastaw wodę na makaron i pędź do osiedlaka po tofu, boczniaki i granat. Nietuzinkowy obiad będzie gotowy w niecałe pół godziny. Wliczając zakupy!

SKŁADNIKI

  • 300 makaronu
  • 250 boczniaków
  • 1 czerwona cebula
  • 1 opakowanie tofu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • 1 granat
  • oliwa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, nie rozgotuj - powinien być al dente.
  • Cebule posiekaj w cienkie piórka, zostaw odrobine do dekoracji, resztę zeszklij na oliwie.
  • Po chwili do cebuli dodaj pokrojone w kostkę tofu i przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu umyte i pokrojone grzyby.
  • Smaż razem, aż grzyby zmiękną. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj śmietanę i 3-4 łyżki wody. Wymieszać.
  • Dodać makaron, podawać udekorowane liśćmi sałaty i posypane ziarnami granatu.
Boczniaki: czy są zdrowe? Właściwości boczniaków

Jak obierać granaty? Instrukcja obierania granatów krok po kroku

Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej