Torcik kokosowy bez pieczenia - delikatny i lekki
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Pyszny, kokosowy torcik bez pieczenia to sprawdzone rozwiązanie dla tych, którzy nie przepadają za przygotowywaniem wypieków, a lubią zjeść coś słodkiego do popołudniowej herbatki lub kawki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka mleka
- 1/2 kostki masła
- 1/2 puszki brzoskwiń
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wiórki kokosowe wymieszać z mlekiem i cukrem.
- Przełożyć do rondla i gotować na bardzo małym ogniu 30 min. Wystudzić.
- Masło ucierać mikserem dodając w trakcie niewielkimi porcjami masę kokosową.
- Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty i wylać na nie masę kokosową.
- Wierzch udekorować kawałkami brzoskwiń i czekoladowymi piegami.
- Wstawić do lodówki, aby stężał.