Placki orkiszowe na maślance z gruszką

Placuszki orkiszowe z gruszkami
Autor: Shutterstock Placuszki orkiszowe z gruszkami to danie, które może być śniadaniem, podwieczorkiem, deserem lub kolacją.
łatwy
0 min
4

Aromatyczne, smaczne i zdrowe. takie są placki orkiszowe z gruszkami. Świetny sposób na szybką, sierpniową kolację. Zatem do dzieła!

SKŁADNIKI

  • 1,5 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 jajka
  • 2,5 łyżki cukru pudru
  • wanilia lub aromat waniliowy
  • 2 gruszki
  • olej do smażenia
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Gruszki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • Pozostałe składniki wymieszać dokładnie widelcem. Dodać starte gruszki
  • Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na złoty kolor po obu stronach