Mocno czekoladowe ciastka z fasoli [PRZEPIS]
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Ułożone w dużym efektownym słoju mogą poleżeć kilka dni, a dodatkowo będą piękną dekoracją. Oczywiście… jeśli przetrwają! Bo są zdrową, bardzo smaczną przekąską, po której nie będziesz mieć wyrzutów sumienia!
SKŁADNIKI
- puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 4 łyżki cukru muscovado
- 4 łyżki kakao
- 3 łyżki miodu
- łyżka mleka
- 50 g posiekanej gorzkiej czekolady
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Fasolę dokładnie odsącz z zalewy.
- Wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksuj na jednolitą masę.
- Łyżką rozkładaj masę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy ok. 2,5 cm.
- Ciastka lekko spłaszcz zwilżoną łyżką i każde posyp posiekaną czekoladą.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC ok. 15 minut.