Clafoutis z jagodami lub borówkami amerykańskimi [PRZEPIS]

Clafoutis z jagodami lub borówkami amerykańskimi [PRZEPIS]
Autor: materiały prasowe Clafoutis należy podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem
łatwy
30 min
4

Clafoutis z jagodami, czyli owoce zapiekane w cieście naleśnikowym to świetny pomysł na wykorzystanie sezonowych owoców podczas letniego przyjęcia. Pamiętaj, że clafoutis najlepiej smakuje na ciepło, lekko oprószone cukrem pudrem!

Letni pudding z owoców jagodowych 

Owoce jagodowe w sosie winnym 

Kozi ser z jagodami: sałatka afrodyzjak 

SKŁADNIKI

  • 200 g twarożku kanapkowo – sernikowego
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 250 g jagód lub borówek amerykańskich
  • masło do natłuszczenia foremek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • 4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem.
  • Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek.
  • Na wierzchu ułożyć owoce, zapiekać ok. 20 minut w 190ºC.
  • Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.
Materiały prasowe
więcej