Ciasto PATRIOTKA bez pieczenia - przepis na deser w biało-czerwonych barwach
2021-03-29
łatwy
35 min
4
Ciasto patriotka to idealny deser do podania w narodowe święta. Jest nie tylko pyszne, ale cieszy też oczy biało-czerwonymi kolorami naszej państwowej flagi.
SKŁADNIKI
- 1 duża paczka sucharków 300g
1 paczka płatków migdałowych
1 krem czekoladowy 400 g - 40 ml śmietany 30 %
- 2 cukry waniliowe
- 4 serki naturalne
- 3 galaretki wiśniowe
- wiśnie wypestkowane (mogą być mrożone)
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sucharki zmielić i połączyć z kremem czekoladowym, a następnie wyłożyć na blachę.
- Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodać serki.
- Gotową masę wyłożyć na sucharkowy spód.
- Na śmietanę wyłożyć wiśnie i płatki migdałowe.
- Galaretki wymieszać z mniejszą ilością wody niż w przepisie na opakowaniu.
- Gęstniejącą galaretkę wylać na wiśnie. Schłodzić.