Ciasto PATRIOTKA bez pieczenia - przepis na deser w biało-czerwonych barwach

2021-03-29
Ciasto patriotka
Autor: Shutterstock Ciasto patriotka - kolory narodowe na talerzu.
łatwy
35 min
4

Ciasto patriotka to idealny deser do podania w narodowe święta. Jest nie tylko pyszne, ale cieszy też oczy biało-czerwonymi kolorami naszej państwowej flagi.

SKŁADNIKI

  • 1 duża paczka sucharków 300g

    1 paczka płatków migdałowych

    1 krem czekoladowy 400 g
  • 40 ml śmietany 30 %
  • 2 cukry waniliowe
  • 4 serki naturalne
  • 3 galaretki wiśniowe
  • wiśnie wypestkowane (mogą być mrożone)

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Sucharki zmielić i połączyć z kremem czekoladowym, a następnie wyłożyć na blachę.
  • Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodać serki.
  • Gotową masę wyłożyć na sucharkowy spód.
  • Na śmietanę wyłożyć wiśnie i płatki migdałowe.
  • Galaretki wymieszać z mniejszą ilością wody niż w przepisie na opakowaniu.
  • Gęstniejącą galaretkę wylać na wiśnie. Schłodzić.