Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]

Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Jajka faszerowane schabem, to przepis z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy. Świetna przekąska na Wielkanoc i na wszelkie przyjęcia. Przepis jest dietetyczny, gdyż nie zawiera majonezu.

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • 20 g schabu

  • świeżo mielony pieprz

  • papryka słodka

  • pół łyżeczki natki pietruszki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka kroimy na połówki, wybieramy żółtka i przekładamy do miski. Mieszamy dokładnie z papryką słodką, natką pietruszki i jogurtem.

  • Schab nacieramy pieprzem i pieczemy w temp. 160°C przez 12 minut, następnie kroimy w kostkę i dodajemy do żółtek z jogurtem. Dokładnie mieszamy.

  • Powstałą masą faszerujemy połówki wydrążonych wcześniej jajek.

Ocena: 0