Marynata z hiszpańskimi oliwkami i owocami morza
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          0 min
      
      
        
          4
      
    Szukasz pomysłu na kolację przy świecach? Potrzebujesz inspiracji, by przygotować smaczne i eleganckie przekąski? Chcesz stworzyć lekkie, wyszukane danie w kilka minut? Wypróbuj przepis na wykwintną marynatę z owocami morza i czarnymi oliwkami.
SKŁADNIKI
- 150 g hiszpańskich czarnych oliwek
 - 10 małych małży ze słoika
 - 10 różowych krewetek
 - 50 g czerwonej papryki
 - sok z limonki
 - hiszpańska oliwa z oliwek
 - kilka listków rukoli lub bazylii do ozdoby
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Przygotuj krewetki bez pancerzyków (jeśli są mrożone, należy je wcześniej rozmrozić), odcedź małże, upiecz paprykę.
 - Następnie wszystkie te składniki włóż do miseczki i dodaj hiszpańskie czarne oliwki.
 - Całość skrop sokiem z limonki oraz hiszpańską oliwą z oliwek.
 - Marynatę można udekorować liśćmi rukoli.