Ryba po grecku - przepis według Magdy Gessler [WIDEO]

Ryba po grecku - przepis według Magdy Gessler [WIDEO]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler z programu "Kuchenne rewolucje" z miejsca stał się hitem. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem! 

 

Składniki

  • 1 kg filetów z dorsza

  • 2 kg pomidorów

  • 1 mała cukinia

  • 6 marchwi

  • Pół selera

  • 2 cebule

  • 3 większe pietruszki

  • 1 mały por (biała część)

  • 50 ml wina białego

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • czerwona papryka słodka

  • kardamon i cynamon

  • 2 liście laurowe

  • ziele angielskie

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rybę należy pokroić na średniej wielkości kawałki.

  • Kawałki ryby przyprawić solą i pieprzem oraz papryką.

  • Panierować rybę w mące, a następnie smażyć na złoty kolor.

  • W międzyczasie należy podsmażyć cebulę i por. Natomiast marchew, seler, cukinię i pietruszkę zetrzeć na grubych okach, dodać do cebuli i dusić.

  • Do warzyw trzeba dodać przyprawy, gdy będą miękkie. Potem trzeba dorzucić do nich pokrojone pomidory, liście laurowe i ziele angielskie.

  • Dodać wino i gotować. Wszystko razem dusić 10-15 minut. Po tym czasie trzeba zalać sosem rybę i wymieszać.

 

Ocena: 2,5