Ryż z dynią: karaibski przepis na dyniowe risotto
Ryba po grecku - przepis według Magdy Gessler [WIDEO]
![Ryba po grecku - przepis według Magdy Gessler [WIDEO]](https://cdn1.beszamel.smcloud.net/t/thumbs/660/441/1/user_photos/12031/ryba-po-grecku-przepis-magdy-gessler.jpg)
Autor Zdjęcia: Shutterstock
Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 60 MINUT
Porcja dla: 5 OSÓB
Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler z programu "Kuchenne rewolucje" z miejsca stała się hitem. Teraz i ty możesz przygotować na święta rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem!
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Rybę należy pokroić na średniej wielkości kawałki.
Kawałki ryby przyprawić solą i pieprzem oraz papryką.
Panierować rybę w mące, a następnie smażyć na złoty kolor.
W międzyczasie należy podsmażyć cebulę i por. Natomiast marchew, seler, cukinię i pietruszkę zetrzeć na grubych okach, dodać do cebuli i dusić.
Do warzyw trzeba dodać przyprawy, gdy będą miękkie. Potem trzeba dorzucić do nich pokrojone pomidory, liście laurowe i ziele angielskie.
Dodać wino i gotować. Wszystko razem dusić 10-15 minut. Po tym czasie trzeba zalać sosem rybę i wymieszać.
Polecamy też: