Roladki z boczku: przekąska z grilla
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Pieczony boczek w towarzystwie kiszonego ogórka to znakomita przekąska z grilla. Roladki można przygotować z surowego lub wędzonego boczku. Grillowane roladki z boczku będą smakowały dużym i małym.
SKŁADNIKI
- 4 plastry boczku (może być wędzony)
- 2 kiszone ogórki (średniej wielkości)
- 50 g żółtego sera
- suszone zioła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kiszone ogórki i ser pokroić w słupki.
- Po jednym kawałku ogórka i żółtego sera układać na plasterku boczku. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczką.
- Piec na ruszcie posmarowanym olejem, tak aby roladki nie przywierały. Można posypać gotowymi przyprawami do grilla.
- Z doświadczenia wiemy, że roladki najlepiej smakują, gdy da się więcej kiszonych ogórków.