Jajka przepiórcze w sosie majonezowym - na zimno

2021-03-29
jajka-przepiorcze-w-sosie-majonezowym-na-zimno.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Jajka przepiórcze fantastycznie smakują z domowym sosem majonezowym
łatwy
15 min
4

Jajka przepiórcze mają wiele walorów zdrowotnych i znakomity smak. Warto po nie sięgać, nawet jeśli nie jesteśmy alergikami uczulonymi na jaja kurze. Jajka przepiórcze, podobnie jak te kurze, znakomicie smakują podawane na zimno - z sosem majonezowym.

SKŁADNIKI

  • 10 jajek przepiórczych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ogórki konserwowe
  • 6 grzybków marynowanych
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół.
  • Ogórki i grzybki pokroić w drobną kostkę, wymieszać z majonezem, jogurtem i groszkiem, doprawić solą i pieprzem.
  • Na talerz nałożyć sos, na wierzchu układać połówki jajek.