Sos chrzanowy z suszonymi morelami i migdałami - aromatyczny dodatek do mięs
Bagietka na sposób francuski: przekąska na imprezy [GALERIA ZDJĘĆ I PRZEPISÓW]
![Bagietka na sposób francuski: przekąska na imprezy [GALERIA ZDJĘĆ I PRZEPISÓW]](https://cdn16.beszamel.smcloud.net/t/thumbs/660/441/1/user_photos/bagietka.jpg)
Autor Zdjęcia: Sara Niedźwiecka
Bagietka może by c podstawą do stworzenia małych kanapeczek z francuska kiełbasą lub foie gras
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Na imprezową przekąskę przygotuj bagietkę z typowo francuskimi dodatkami. Polubią ją wszyscy, bo jest zarówno wykwintna, jak i sycąca. Na dodatek prosta i szybka do przygotowania!
Składniki
bagietka
kiełbasa Auvergne
foie gras (pasztet z gęsich wątróbek można zastąpić zwykłym, drobiowym lub wieprzowym)
sos pomidorowy
musztarda Dijon
Przygotowanie krok po kroku:
Bagietkę pokrój na kromeczki.
Połóż plastry kiełbasy Auvergne albo posmaruj foie gras, doprawiając sosem pomidorowym lub musztardą.