Bagietka na sposób francuski: przekąska na imprezy [GALERIA ZDJĘĆ I PRZEPISÓW]

Bagietka na sposób francuski: przekąska na imprezy [GALERIA ZDJĘĆ I PRZEPISÓW]

Autor Zdjęcia: Sara Niedźwiecka

Bagietka może by c podstawą do stworzenia małych kanapeczek z francuska kiełbasą lub foie gras

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Na imprezową przekąskę przygotuj bagietkę z typowo  francuskimi dodatkami. Polubią ją wszyscy, bo jest zarówno wykwintna, jak i sycąca. Na dodatek prosta i szybka do przygotowania!

Składniki

  • bagietka

  • kiełbasa Auvergne

  • foie gras (pasztet z gęsich wątróbek można zastąpić zwykłym, drobiowym lub wieprzowym)

  • sos pomidorowy

  • musztarda Dijon

Przygotowanie krok po kroku:

  • Bagietkę pokrój na kromeczki.

  • Połóż plastry kiełbasy Auvergne albo posmaruj foie gras, doprawiając sosem pomidorowym lub musztardą.

Ocena: 2