Gotowany seler naciowy podawany z prażoną bułką tartą
Awokado z wędzonym łososiem i rukolą: ekspresowy przepis na elegancką przekąskę

Autor Zdjęcia: mat. pras. Eisberg
Elegancka i pyszna przekąska na szybko z awokado, łososia wędzonego i rukoli
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Awokado z wędzonym łososiem i rukolą to najprostsza przekąska świata. A może nawet sałatka? Nie ważne. Smakuje wybornie, syci, a nie tuczy. Można podać jako elegancką zakąskę, posiłek dla dwojga lub jako przekąską do ulubionego serialu.
Składniki
100 g rukoli np. Rukola myta marki Eisberg - 1 opakowanie
2 sztyki awokado
50 g łososia wędzonego na gorąco
1 mała cebula czerwona
1/2 cytryny
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie krok po kroku:
Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę.
Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióra czerwoną cebulą.
Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.