Fithia: olej i margaryna z wartościowymi olejami
Wiedza na temat różnorodności olejów i ich właściwości jest coraz powszechniejsza. Tym bardziej miłą nowością są takie produkty, jak olej rzepakowy Fithia wzbogacony o trzy różne oleje, a także margaryna Fithia w tej samej formule.
Nie jest tajemnicą, że tłuszcz, w tym olej, ma moc podkręcania smaków, ale przy tym lubi się odkładać w postaci mało lubianej tkanki tłuszczowej. Na szczęście istnieją oleje, które pozwalają ominąć ten problem. A przy okazji dostarczają cennych wartości odżywczych.
Ostatnie badania dowodzą, że olej rzepakowy powinien być naturalną alternatywą dla oliwy z oliwek w naszym klimacie. Trzy warianty oleju rzepakowego Fithia zostały wzbogacone o trzy dodatki: olej lniany tłoczony na zimno, olej z pestek dyni tłoczony na zimno, a także oliwa z oliwek extra virgin. Ciekawe i zdrowe połączenia smakowe warto spożytkować w kuchni.
Oprócz oleju marka Fithia proponuje także trzy rodzaje margaryny z dodatkiem wymienionych olejów. Tu już można się kierować wyłącznie ulubionym smakiem. Każdy z olejów - lniany, z pestek dyni i oliwa - wyróżnia się bowiem specyficznym aromatem.