Dlaczego Lubella Pełne Ziarno tak szybko znika? Bo ma nowy, delikatniejszy smak!
Pełnoziarniste makarony przekonują do siebie coraz większe grono smakoszy, a będzie tych wielbicieli jeszcze więcej. Teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, delikatniejszy smak, który zachwyci nie tylko fanów makaronów pełnoziarnistych, ale także tych, którzy swoją przygodę z tym smakiem dopiero rozpoczynają. W nowej, lepszej odsłonie Pełnego Ziarna od Lubelli znajduje się kilka wariantów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.
Spis treści
- DELIKATNIEJSZY SMAK, JAŚNIEJSZY KOLOR
- ZBOŻE, MINERAŁY, ENERGIA
- 7 WARIANTÓW W JESZCZE SMACZNIEJSZEJ ODSŁONIE
- POZNAJ PRZEPISY Z NOWYM PEŁNYM ZIARNEM OD LUBELLI!
- Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską
- Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem
DELIKATNIEJSZY SMAK, JAŚNIEJSZY KOLOR
Lubella Pełne Ziarno zmienia się – od teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, lepszy smak, a po ugotowaniu makaron jest jaśniejszy. W czym tkwi sekret Pełnego Ziarna od Lubelli? Makaron Lubella Pełne Ziarno ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Cała tajemnica lepszego, delikatniejszego smaku tkwi w doskonałej jakości zbożu oraz specjalnym sposobie mielenia ziaren, a Lubella zna się na tym jak nikt inny. Ma ponad 130 lat doświadczenia i tradycji, a młyn Lubelli w Lublinie należy do najnowocześniejszych w Europie. Nic więc dziwnego, że kiedy tylko na stole pojawi się danie z Lubella Pełne Ziarno – od razu szybko znika!
ZBOŻE, MINERAŁY, ENERGIA
Lubella Pełne Ziarno to niezmiennie źródło tych samych niezbędnych minerałów oraz gwarancja 100% naturalnych składników. Makarony od Lubelli zawiera węglowodany, które mogą wpływać na uzupełnienie glikogenu w tkance mięśniowej. Są też źródłem białka, które może mieć pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, a także przyczyniać się do wzrostu masy mięśniowej
i pomagać w jej utrzymaniu. W makaronach pełnoziarnistych od Lubelli znajdziemy również wiele cennych minerałów takich jak żelazo, miedź, fosfor czy mangan. Jest też błonnik, który może pomóc w oczyszczaniu organizmu, nabieraniu energii i sił do działania.
7 WARIANTÓW W JESZCZE SMACZNIEJSZEJ ODSŁONIE
Lubella Pełne Ziarno z nowym, lepszym smakiem to aż 7 propozycji, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki – w nowym, delikatniejszym wydaniu będziemy mogli spróbować ich w 3 wersjach – z pszenicy, z dodatkiem orkiszu lub żyta.
POZNAJ PRZEPISY Z NOWYM PEŁNYM ZIARNEM OD LUBELLI!
Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską
Składniki na 2 porcje:
200 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Spaghetti
300 g bobu
120 g boczku w kawałkach
100 g serka mascarpone
1 łyżka oleju rzepakowego
szczypta pieprzu
natka pietruszki do dekoracji
Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzając, zostawić 1/2 szklanki wody.
Ugotować bób, ostudzić i obrać.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać ser mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu.
Dodać bób, makaron Lubella Pełne Ziarno i gotować, aż sos lekko zgęstnieje.
Doprawić szczyptą pieprzu.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem
Składniki na 2 porcje:
150 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Świdry
200 g wędzonego łososia
pół cebuli
łyżeczka masła
2 łyżki oliwy z oliwek
100 ml śmietany 30 proc.
koperek
cytryna
świeżo zmielony pieprz
sól
Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę.
Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę.
Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min.
Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.