Beszamel poleca książkę „Domowa produkcja żywności”. Dlaczego warto ją mieć? [RECENZJA]
Masz dość naszpikowanej chemią szynki? Farbowanych produktów seropodobnych? Albo mdłego chleba o konsystencji waty? Przyszedł czas na przygotowanie domowych wyrobów o doskonałej jakości i nieprzeciętnym smaku. Pomoże w tym książka „Domowa produkcja żywności”, w której znajdziesz mnóstwo inspiracji na własnej roboty sery, wędliny, pieczywo, makarony czy ciasta.
Pieczywo bez konserwantów, krucha szyneczka, puszysty świeży serek – wszystko to możemy zrobić sami, w warunkach domowych. Doceniamy tradycyjne smaki i dbamy, by spożywane przez nas posiłki były zdrowe – bez konserwantów, emulgatorów, ulepszaczy. Trend slow food, podobnie jak slow life, nie jest nam już obcy – coraz częściej mu hołdujemy, oddając się wyrabianiu i pieczeniu chleba czy ubijaniu masła.
W książce „Domowa produkcja żywności” podamy sprawdzone przepisy na chrupiące pieczywo, prawdziwy nabiał, wędliny bez konserwantów, sprawdzone bazy na słono i słodko,zdrowe dania fast food, klasyczne przetwory, sosy i słodycze znane z dziecięcych lat. Czytelnicy znajdą ponad 120 prostych i przystępnych przepisów.
Krok po kroku wyjaśniamy, jak przygotowywać poszczególne dania. Podajemy alternatywne składniki potraw specjalnie dla uczulonych na gluten i z nietolerancją laktozy. Podpowiadamy, jak kupować potrzebne składniki, np. kultury bakterii do wyrobu serów, przyprawy, niezbędne sprzęty. Radzimy też, jak bezpiecznie przechowywać żywność.
Polecane przepisy z książki „Domowa produkcja żywności”:
Chcesz wiedzieć więcej o książce "Domowa produkcja żywności"? Obejrzyj film, z którego dowiesz się, jakie przepisy, porady i wskazówki znajdziesz w środku.
Książkę „Domowa produkcja żywności” kupisz w salonikach prasowych i na stronie:
www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce Super Life
Biuro Obsługi Klienta:
tel. 22 59 05 555
faks 22 59 05 464
e-mail: [email protected]