Monika Olejnik dąży do doskonałości jedząc omułki: zobacz przepis na danie z mulami
Monika Olejnik, znana dziennikarka i komentatorka polityki, dba o swoje ciało. Nie tylko z zapałem oddaje się ćwiczeniom fizycznym, ale także odpowiednio się odżywia. Osoby aktywne fizycznie, jak Monika Olejnik, powinny się odżywiać zdrowo. Na przykład jedząc skrobie i proteiny. Ideałem jest połączenie makaronu i owoców morza. Zobacz przepis na danie z omułkami, którym zajada się gwiazda telewizji.
Monika Olejnik nie kryje, że mimo upływu lat wciąż dąży do doskonałości. Niedawno zamieściła zdjęcie podczas biegania po plaży, podpisując je na Instagramie: „Poranek i kolejny odcinek mojego serialu pt: bez litości w dążeniu do doskonałości pozdrawiam serdecznie bez makijażu”.
Dziennikarka doskonale wie, że dobra forma to nie tylko ruch, ale także odpowiednia dieta. Gwiazda telewizji informacyjnej podczas urlopu korzysta z uroków kuchni włoskiej. Z apetytem zjadła makaron z omułkami, o czym również poinformowała na Instagramie: „Jeśli spaghetti to tylko al dente :) Czy od tego można przytyć ? :) Ciao”
Dietetycy utrzymują, że makaron z semoliny ugotowany na półtwardo, po włosku al dente, czyli „na ząb”, jest zdrowy i odpowiedni dla osób dbających o sylwetkę. Cukry z tak przygotowanego makaronu uwalniają się powoli, co nie powoduje wyrzutu insuliny do krwi. Taki makaron syci na długo.
Zobacz: Jak ugotować dobrze makaron?
Makaron podany z omułkami, mulami lub vongolami, do także zdrowa porcja białka i mikroelementów. Nie mówiąc o tym, że omułki uchodzą za skuteczny afrodyzjak...
Polecamy: Wykwintne mule w białym winie z natką pietruszki
Zobacz także: Jakie afrodyzjaki podniosą temperaturę w twojej sypialni? Porady Magdy Gessler