Kolekcja podzielona jest na 3 główne części:
Smaki (The Flavours), zawiera filmiki z przepisami na tradycyjne dania kuchni hiszpańskiej oraz opis podstawowych produktów,
Twarze (The Faces), opowiada o ludziach tworzących współczesną kuchnię hiszpańską,
Fuzje, czyli jak kulinaria wpływają na sztukę, architekturę i kulturę.
Część 1, czyli smaki (The Flavours) to prawdziwe kompendium wiedzy o hiszpańskiej kuchni, przewodnik po tradycyjnych przepisach, najsłynniejszych produktach i kulinarnych regionach Hiszpanii. Jeśli interesuje was skąd pochodzi szynka serrano, jakie wina produkowane są w winiarskich regionach Hiszpanii i dlaczego jest aż tyle odmian oliwy, to tę kolekcję stworzono właśnie z myślą o was.
W kolekcji Twarze (Faces) obejrzymy filmy dokumentalne między innymi o Ferranie Adrii, twórcy kunsztu molekularnej restauracji ElBulli, wielokrotnie nagrodzonej gwiazdkami Michelin. Dowiemy się skąd sukces rodzinnych restauracji prowadzonych przez dynastie kucharzy, takich jak Arzac, czy bracia Roca. Przeczytamy o Bellén Parra, kobiecie która wstrząsnęła współczesnym przemysłem spożywczym Hiszpanii.
Trzecia część fuzja (The Fusion) to świetny przewodnik po zjawiskach do jakich dochodzi na styku kuchni i sztuki, architektury oraz kultury. Bo jedzenie może być i jest piękne, poruszające, natchnione. Tutaj dowiecie się także, jaka czeka nas przyszłość gastronomii.
Kolekcja zawiera ponad 60 wystaw, w których znalazło się miejsce dla głosów ponad 60 kulinarnych ekspertów i ponad 2000 zdjęć, szkiców oraz filmów - niektórych, opublikowanych po raz pierwszy.