Kasia Zielińska pociesza się french toast: zobacz przepis na francuski tost smażony w jajku
Katarzyna Zielińska, gwiazda serialu telewizyjnego „Zawsze warto”, jest bardzo szczupła i zazwyczaj przestrzega fit-diety. Jednak od czasu do czasu pozwala sobie na słodkie szaleństwo pełne nadprogramowych kalorii. Na swoim profilu instagramowym zamieściła zdjęcia francuskiego tostu na śniadanie i napisała: „Taka sytuacja”. Cóż każdemu z nas zdarza się chwila słabości. Najważniejsze to nie mieć wyrzutów sumienia. Poczucie winy najbardziej psuje apetyt i figurę.
French toast, czyli tost w jajku, zrobił światową karierę. To proste i pożywne śniadanie można przygotować zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.
Francuskie tosty to czerstwa biała bułka, jeszcze lepiej briosza lub chałka, zanurzone w jajku rozmąconym z mlekiem, a następnie usmażone na maśle.
Kasia Zielińska, która podróżuje po Stanach Zjednoczonych, wybrała wersję słodką z truskawkami i syropem klonowym. Francuskie tosty doskonale smakują również z bekonem, sadzonym jajkiem lub razem.
Wypróbuj przepis na najlepsze jesienne śniadanie na pocieszenie.
Chleb w jajku, czyli tosty francuskie
Tosty francuskie z chałki: przepis Agaty Wojdy